FEPEVAL reforça el seu paper clau en la dinamització de la Llei 14/2018 d’Àrees Industrials en col·laboració amb la Direcció General d’Indústria

FEPEVAL reforça el seu paper clau en la dinamització de la Llei 14/2018 d’Àrees Industrials en col·laboració amb la Direcció General d’Indústria

Compartir

La Federació acull un seminari web del director general d’Indústria, Manuel Rosalén, en el qual es van explicar i van buidar dubtes sobre la convocatòria d’ajudes INENT2 2025, dirigides a entitats gestores d’àrees industrials.

La Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana (FEPEVAL) continua sent el principal actor estratègic i agent dinamitzador per a l’aplicació i desenvolupament de la Llei 14/2018 de Gestió, Modernització i Promoció de les Àrees Industrials a la Comunitat Valenciana.

Des de la seua aprovació, FEPEVAL ha exercit un paper fonamental en l’impuls d’Entitats de Gestió i Modernització (EGMs), havent assessorat i acompanyat la constitució de la majoria de les ja existents, que han nascut a l’entorn de treball i col·laboració promogut per la federació.

En aquesta línia de col·laboració institucional, dimarts passat va tindre lloc un seminari webinar informatiu impartit pel director general d’Indústria, Manuel Rosalén, amb l’objectiu de presentar les bases reguladores de la convocatòria d’ajudes INENT2 2025, dirigides a entitats gestores d’àrees industrials.

Aquesta iniciativa de la Direcció General d’Indústria, en coordinació amb IVACE+i, posa a disposició 500.000 € en ajudes, amb l’objectiu de millorar la gestió, modernitzar infraestructures, promoure la sostenibilitat, eficiència energètica i professionalitzar l’administració dels espais industrials de la Comunitat Valenciana.

Entre les actuacions subvencionables destaquen:

  • La constitució de noves EGMs.
  • Implantació de sistemes de gestió avançada.
  • Projectes d’economia circular, mobilitat sostenible, seguretat industrial i gestió d’emergencias. La constitució de EGMs, la implantació de sistemes de gestió avançada, economia circular, mobilitat sostenible, seguretat industrial i gestió d’emergencies, amb un increment de l’import màxim de subvenció per entitat de 30.000 a 50.000 €. La intensitat de l’ajuda pot cubrir entre el 50% i el 100% de los costes elegibles.

Diego Romá, president executiu de FEPEVAL, va destacar:

“El finançament i eines que ofereix la Llei d’Àrees Industrials, juntament amb el compromís de la conselleria d’Innovació Indústria Comerç i Turisme, representen una oportunitat clau per a avançar en la professionalització de les nostres àrees empresarials. Les àrees amb una gestió moderna i professionalitzada són més competitives, desenvolupen projectes d’infraestructures, ofereixen serveis de valor afegit i generen beneficis directes tant per a les empreses com per als seus treballadors”.

Romá va subratllar a més que:

“El model EGM constitueix la figura jurídica més avançada a nivell estatal per a la gestió d’àrees empresarials, i totes les àrees han de dirigir-se cap a la seua constitució si volem estar preparats per als reptes del present i del futur”.

Des de FEPEVAL, es continuarà treballant braç a braç amb les administracions públiques i el teixit empresarial per a continuar avançant en un model d’àrees industrials més competitiu, sostenible i eficaç.

Més informació

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad