Ivace+i invertix 1,8 milions d’euros per a la millora de 14 àrees industrials del Vinalopó

Ivace+i invertix 1,8 milions d’euros per a la millora de 14 àrees industrials del Vinalopó

Compartir

Ivace+i ha destinat un total d’1.833.134,67 euros per a la millora de 14 àrees industrials de 10 municipis de les comarques del Vinalopó Mitjà (985.046,80 euros), l’Alt Vinalopó (580.613,47 euros) i del Baix Vinalopó (267.474,40 euros).

Estes ajudes corresponen a la convocatòria destinada a projectes de millora, modernització i dotació d’infraestructures i servicis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics de 2024, en la qual s’han concedit 33,5 milions d’euros a 217 projectes empresarials de 145 municipis de tota la Comunitat Valenciana.

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme i presidenta d’Ivace+i, Nuria Montes, ha assegurat que estes subvencions són fonamentals per al creixement econòmic dels municipis del Vinalopó.

“Si millorem els accessos, els servicis i els subministraments i renovem la imatge de les àrees industrials estem contribuint al fet que siguen més atractives per a la instal·lació de noves empreses, alhora que millorem la competitivitat i productivitat de les ja instal·lades”, ha explicat sobre este tema.

Montes ha destacat el marcat caràcter industrial dels municipis del Vinalopó i ha posat de manifest que les ajudes per a la millora de les seues àrees industrials “impulsen la indústria i atrauen i retenen les inversions”.

Per a la consellera, els parcs empresarials necessiten comptar amb una atractiva imatge i amb infraestructures, accessos i servicis adequats per a continuar sent un pol de desenrotllament socioeconòmic i per a contribuir a un desenrotllament industrial sostenible i competitiu, i eixe és un dels objectius de la convocatòria d’ajudes d’Ivace+i.

Àrees beneficiades

Els municipis que es beneficiaran d’estes ajudes al Vinalopó Mitjà són Elda (per a les àrees industrials Finca Lazy i Campo Alto amb 140.796,24 euros cada una), Monforte del Cid (Las Norias UBZ-8 amb 140.269,34 euros), Monòver (El Pastoret amb 140.796,25 euros), Petrer (Salinetas i Sant Rafael-Guirney amb una inversió de 140.796,25 euros cada una) i el Pinós (Monte Coto amb 140.796,24 euros).

A l’Alt Vinalopó rebran subvencions Beneixama (àrea industrial de Beneixama amb 135.661,41 euros), Cañada (sòl urbà industrial PDI-1 amb 140.796,25 euros) i Salinas (La Sénia 1 amb una inversió de 116.176,62 euros, La Noria 2 amb 140.796,25 euros i La Molineta amb 47.182,94 euros).

Al Baix Vinalopó es beneficiarà Elx (Carrús amb 126.716,63 euros) i Santa Pola (polígon industrial IN2 amb 140.757,77 euros).

Actuacions

Entre les actuacions que costejarà l’Ivace al Vinalopó, amb una intensitat del 70 %, destaca l’adquisició de terrenys per a construcció de nous accessos; la implantació de vigilància amb circuit tancat de TV connectat a la Policia Local; la creació i adequació de carril bici i la instal·lació d’aparcabicicletes amb seguretat antirobatori per a ús de les persones treballadores i de la ciutadania, cosa que permetrà el foment de la mobilitat sostenible, i la millora de la xarxa de servicis contra incendis.

També se subvencionarà la construcció d’àrea de jocs infantil, la implantació d’instal·lació pública per a la pràctica esportiva, la millora de zones verdes i de senyalització dels carrers i l’obra civil per a la implantació de fibra òptica i altres servicis.

La millora de l’enllumenat públic mitjançant mesures d’eficiència energètica, del subministrament d’aigua i del subministrament elèctric; la creació de ferramenta web amb informació de l’àrea industrial, i l’habilitació de centre polivalent també seran subvencionats per Ivace+i.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad