Picassent constitueix la seua primera EGM i la segona de L’Horta Sud en l’àrea industrial de Codonyers

Picassent constitueix la seua primera EGM i la segona de L’Horta Sud en l’àrea industrial de Codonyers

Compartir

La proposta va obtindre la doble majoria legal que exigeix la Llei d’Àrees Industrials i va ser posteriorment confirmada pel Ple Municipal

El 25 de juliol va suposar un dia històric per a Picassent amb l’autorització pel ple municipal de la creació de l’Entitat de Gestió i Modernització (EGM) Codonyers a l’empara de la Llei 14/2018, de 5 de juny, de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana. Picassent es converteix així en el segon municipi de l’Horta *Sud a comptar amb una *EGM, la número 28 de tota la Comunitat Valenciana.

Des de la nova EGM consideren clau el suport de l’Ajuntament de Picassent i la col·laboració de la Federació de Parcs Empresarials de la Comunitat Valenciana, FEPEVAL, que consolida ja una llarga experiència participant en la constitució de la major part de EGMs de la Comunitat Valenciana. L’estreta col·laboració entre totes les parts que van iniciar un procés d’informació, conscienciació, jornades informatives i assistència tècnica en 2023, mostra el seu ferm compromís amb el desenvolupament econòmic local i el futur de la indústria de Picassent.

L’àrea industrial Canyada de Codonyers compta amb una extensió 568.386 m² i un valor cadastral de 25.400.616 euros, un total de 108 immobles i cap experiència associativa o òrgan de gestió del tipus entitat urbanística de conservació, agrupació d’interés urbanístic, associació empresarial, comunitat de propietaris i qualsevol altre òrgan o entitat a través del qual que agrupen persones titulars d’immobles en sòl industrial. Aquesta situació complicava i ha allargat el procediment al no poder assimilar-se a la condició de comissió promotora i haver de gestar la mateixa.

Un total de 60 titulars d’immobles del polígon de Canyada de Codonyers, és a dir, el 55,56%, que al seu torn representen el 62,78% dels coeficients de participació, es van reunir en Assemblea de Ratificació el passat 28 de juny de 2024 per a votar i aprovar tota una sèrie de propostes relacionades amb la creació, el funcionament i el futur de l’organització, com van ser els Estatuts, els càrrecs de la Junta Directiva i el pressupost per a l’any 2024.  El 25 de juliol, una vegada verificada per l’ajuntament la correcta ratificació del projecte i la documentació, el ple de la corporació va autoritzar la seua constitució, obtenint la *EGM *Codonyers plena personalitat jurídica.

Primitiu Alegre Mena, President de la *EGM *Codoneyrs, afirma que “aquesta constitució significa un canvi molt important per a situar el polígon de *Canyada *Codonyers en el mapa empresarial de polígons avançats del territori valencià, ja que permetrà consolidar i modernitzar l’àrea industrial, atraure inversions i obrir les portes a plans d’ajudes i de competitivitat empresarial.” Així mateix, va agrair l’estreta col·laboració de l’Ajuntament de Picassent, el suport de la comissió promotora, constituïda en la seua actual Junta Directiva i l’immens treball desenvolupat per María José Zaragoza i Carmen *Sorio, membres de *FEPEVAL, que han fet que el que era un ambiciós projecte fa 18 mesos hui siga una realitat.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad